Производство на вино без използване на сулфити

Epyca® е линия от естествени адюванти на базата на екстракти от гроздови семена за винопроизводство без добавяне на сулфити.
Използва се антиоксидантната и антисептична активност на полифенолите от гроздови семки (като ресвератрол, левкоцианидини, катехини, епикатехини, проантоцианидини, пеонидини, малвидини), което позволява адекватен контрол на микроорганизмите, които могат да повлияят неблагоприятно на качеството на виното по време на всички етапи на винопроизводството, и насърчава процесите на полифенолна полимеризация, които правят цвета стабилен и предпазват виното от окисление, като по този начин запазва целостта си във времето.

Продуктовата линия се състои от три варианта:

Epyca White за винификация без мацерация (виникация на
бяло вино)

Epyca Red за винификация чрез накисване (виникация на
червено вино)

Epyca Sparkling за производство на пенливо вино

Разрешен за употреба в енологията в съответствие с чл. 4 от Регламент 606/2009 на ЕО.